Dr. Buzder Tímea embriológus blogja

Embrioblog

Embrioblog

Chip- új spermaszelekciós módszer

2019. április 08. - Embrioblog

Mikrofluid eljáráson alapuló chip-el 2015-ben találkoztam először az Egyesült Államokban, a tumorsejtek egyesével történő vonalkódos jelölésére használtuk ezt az eljárást. Akkor már látható volt, hogy ez a technológia elterjedőben van a biológia számos területén. Úgy tűnik nem jelent kivételt ez alól az embriológia sem.

Szabó Ferenc andrológus az újítások híve. Ő találta ki, hogy keressünk meg olyan külföldi cégeket, akik különböző spermaszelekciós módszereket ajánlanak. 

A DNS fragmentáció vizsgálható spermaminőségi jellemző. Szerettünk volna egy olyan módszert ajánlani a pácienseinknek, amivel az ép DNS állományú spermiumok jól kiválaszthatóak, mivel a hagyományos szelekciós módszerek (centrifugálás, felúsztatás, morfológián alapuló szelekció, fagyasztás-fragmentált minta esetén) korlátozott hatékonyságúak.

A Fertile Chip használatával a megtermékenyítés nagyobb eséllyel ténylegesen egészséges DNS tartalmú spermiumokkal történik, így kedvezőbbé válhat a szabályos megtermékenyülés és embriófejlődés.
3 típusú chip-el az eljárás AIH, IVF és ICSI esetén is alkalmazható.

 

 

56569043_2366463363372393_4511220123419279360_o.jpg

fertile-ultimate.jpg

fertile.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://embrio.blog.hu/api/trackback/id/tr1114749599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása