Dr. Buzder Tímea embriológus blogja

Embrioblog

Embrioblog

Férfivitamin

2019. május 09. - Embrioblog

Beszéltünk már arról, hogy a férfiak szerencsésebb helyzetben vannak, mint mi, hiszen hímivarsejtjeik akár egész életük során termelődhetnek. A legújabb kutatási eredmények alapján viszont az egészségesnek tartott férfipopuláció átlagos spermaszáma és megtermékenyítő-képessége csökken, hiszen rájuk is hat a stressz, alkoholfogyasztás, dohányzás, ülő munka. Van-e megoldás? Javítható-e a helyzet? Andológus által meghatározott kivizsgálás javasolt, szerencsésebb esetben pedig elegendő lehet megfelelő vitaminkúra. 

Amikor elkezdtem embriológusként dolgozni a FER14 volt az első olyan férfivitamin, ami hatékonynak bizonyult, a páciensek pozitív hatásról számoltak be. Azóta a FER14, ami koncentrált formában tartalmazza az ivarsejtek élettani működésében szerepet játszó vitaminokat, aminosavakat, nyomelemeket és ásványi anyagokat kiegészült D3 vitaminnal és FER14 EXTRA néven kapható. A készítmény magyar fejlesztés, Dr. Szűcs Miklós  andrológusnak köszönhetjük.

Mégis milyen anyagok segíthetik a spermiumok megfelelő működését és miben van ezeknek pontosan szerepe?  Az alábbi összefoglaló táblázatból kiderül.


fer_14_tablazat.gif  
fer14extra_doboz_felirattal.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://embrio.blog.hu/api/trackback/id/tr3514804766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása