Dr. Buzder Tímea embriológus blogja

Embrioblog

Embrioblog

A kivizsgálás után mire lehet számítani?

2019. január 17. - Embrioblog

Ha megvan az összes lelet, az eredményektől függően az orvos többféle megoldást javasolhat. 

Ha minden érték megfelelő, akkor a pár dönthet úgy, hogy otthon próbálkozik tovább, vagy ciklusmonitorizálás terminált együttléttel hozhat eredményt. Ilyenkor a nőgyógyász a normál, nem stimulált, spontán ciklusban követi a tüszőnövekedést, majd ez alapján meghatározza, hogy mikorra essen az együttlét.

Az orvos ugyancsak javasolhat inszeminációt spontán ciklusban, vagy stimulált ciklusban, amikor a tüszőnövekedést hormonnal segíti.

Ha a kivizsgálás eredménye indokolja, a pár lombik programban is részt vehet. 

A kivizsgálás és a kezelés felsorolt formái ideális esetben egy helyen elérhetőek.

Abban az esetben ha a leletek indokolják, a nőgyógyász bármiféle kezelés megkezdése előtt tovább irányíthatja a pácienst egyéb szakorvoshoz, pl. andrológushoz, endokrinológushoz, dietetikushoz..., vagy kérhet további vizsgálatokat a termékenységi probléma megállapítása céljából.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://embrio.blog.hu/api/trackback/id/tr2614552250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása